april 19 2017 0Comment

Frisomat bouwt productiehallen voor BDC International in Cuba

Frisomat, internationaal actief in de modulaire industriebouw, leverde 5 industriële gebouwen aan het Belgische BDC International in Cuba. “Dit is een belangrijk project, omdat het Frisomat op de kaart zet in Cuba,” licht Export Manager, Bob Desmet, toe.

Samen met BDC willen we onze aanwezigheid als staalbouwer in deze regio verder ontwikkelen.

In Cuba is ‘Mariel’ – een felbegeerde, economische zone met gunstige handelsvoorwaarden. Het is tevens de uitvalsbasis van BDC International. De Belgische groep investeerde er met 5 nieuwe gebouwen in BDC Log en BDC Tec.

Voor BDC Log, actief in container- en bulkvervoer, leverde Frisomat een state-of-the-art logistiek centrum, volledig afgewerkt met bureau en praktische werkruimte. Op dezelfde site werden vier gebouwen geplaatst voor technisch dienstverlener BDC Tec. In dit gebouw worden er elektronische thermometers en schakelborden geproduceerd en gestockeerd.Samen is het complex goed voor 1.500 m² aan industriegebouwen, en levert tewerkstelling aan een 100-tal medewerkers. Alle gebouwen zijn conform de Cubaanse bouw- en klimatologische reglementering  (lees: orkaanwind proof). Op minder dan een klein jaar waren  de  5 gebouwen klaar voor gebruik. Weeral een sterk sterk staaltje van Frisomat!

frisomatadmin