+31 162 51 81 65    [email protected]

  Laat je gegevens achter en we contacteren je spoedig!

  Kwalitatieve loods bouwen met Frisomat

  Uw bedrijf groeit dusdanig dat u ruimtegebrek heeft? Of u start een nieuw bedrijf en bent op zoek naar een opslagruimte die zowel kwalitatief als groot is? Dan is het interessant om een loods te laten bouwen. Een loods die volledig aan uw eisen en wensen voldoet. Maar over zo’n investering beslist u uiteraard niet op één twee drie. Voordat u een loods laat bouwen, kunt u zich het beste goed laten informeren over de verschillende mogelijkheden door een adviseur.

  Loods toepassingen

  Bij het bouwen van stalen loodsen onderscheiden wij drie verschillende industrieën: industriebouw, land- en tuinbouw en sport & recreatie. Aangezien elke industrie zijn eigen unieke kenmerken en noden heeft, bieden wij voor elke toepassing een passende loods. In het overzicht hieronder vindt u verschillende toepassingen waarvoor onze stalen loodsen zoal gebruikt worden, maar deze lijst is uiteraard niet volledig.

  • Industriebouw: productiehallen, showrooms, werkplaatsen, chemieopslag, vuilstort, bulkopslag, magazijnen, tijdelijke gebouwen.
  • Land- & Tuinbouw: opslagruimtes, varkensstallen, pluimveestallen, groenteopslag, wijnhuizen, bulkopslag, veestallen, aardappelopslag.
  • Sport & Recreatie: sporthallen, opslagruimtes, vliegtuighangars, maneges.

  Uit onze ervaring hebben we geleerd dat bepaalde type gebouwen vaak aan dezelfde kenmerken moeten voldoen. Zo vereisen productiehallen vaak grote overspanningen en is de mogelijkheid tot integratie van uw productiecyclus ook van groot belang.

  Bij het bouwen van een magazijn is de hoogte dan weer zeer belangrijk; hoe hoger uw magazijn, hoe meer plaats u hebt en materiaal u kunt opslaan. Bovendien zijn kolommen ‘not done’ in een magazijn heftrucks moeten namelijk eenvoudig door de gangen kunnen bewegen.

  Is uw loods bestemd voor de chemische of recyclage sector, dan is het belangrijk dat het materiaal wat u gebruikt bestand is tegen corrosie. Dat geldt trouwens hetzelfde voor een loods die bedoeld is voor agrarische doeleinden. Zeker wanneer u dieren houdt in uw loods is dit uitermate noodzakelijk.

  Uw loods in de agrarische sector moet daarnaast integreerbaar zijn met alle typen systemen en goede ventilatie voorzien.

  Een vliegtuighangar vereist dan weer genoeg ruimte om een vliegtuig in en uit te laten rijden. Daarom voorziet Frisomat speciale poorten die extra groot zijn, zodat de vliegtuigen zich eenvoudig kunnen verplaatsen.

  Wij zoeken samen met u naar de ideale oplossing voor uw loods, afhankelijk waarvoor u deze gaat gebruiken.

  Loodsbouw in staal

  Onze stalen loodsen zijn altijd gemaakt van koudgevormd gegalvaniseerd staal. In vergelijking met andere materialen biedt staal aanzienlijk wat voordelen:

  • Staal is een snel en droog bouwsysteem.
  • U kunt makkelijk en snel uitbreiden met staal.
  • Staal geleidt goed.
  • Met staalbouw benut u optimaal de ruimte omdat er geen kolommen zijn in uw gebouw.
  • In geval van brand gedraagt staal zich voorspelbaar.
  • Staal kunt u perfect recyclen.
  • Staal is stevig materiaal.

  Koudgevormd staal

  Wij gebruiken voor onze stalen loodsen altijd koudgevormd gegalvaniseerd staal, ook wel ‘cold formed steel’. De nabehandeling die we hierbij toepassen verbetert de sterkte-eigenschappen aanzienlijk. Daarom is dit type staal uiterst aangeraden voor een kwalitatief sterke loods.

  Zonder voorverwarming – bij omgevingstemperatuur – wordt het staal in de gewenste vorm gebracht. Bij de productie van koudgevormd staal wordt minder energie gebruikt, waardoor u een loods met een kleinere ecologische voetafdruk bouwt dan bij warmgewalst staal. Bovendien bespaart u bij de montage van koudgewalst stalen gebouwen plaatselijke laswerkzaamheden. Daarnaast biedt koudgevormd staal de volgende voordelen:

  • het is flexibel;
  • het is lichter en sterker;
  • het is ‘exact’, er is minder afval;
  • het is corrosiebestendig;
  • het is stabiel;
  • het is snel;

  Een goede loods bouwen doet u zo

  Het bouwen van een goede loods houdt niet op bij de staalconstructie. Om uw loods optimaal te gebruiken, dient u ook voldoende aandacht te schenken aan:

  • stevige vloerconstructie;
  • wanden;
  • dak;
  • vlotte toegangsmogelijkheden;
  • flow van bedrijfsprocessen.

  Kwaliteitsvolle fundering

  De bouw van een loods start bij een stevige vloerconstructie. Een degelijke fundering zorgt voor heel wat stabiliteit. Daarom is een sterke en kwaliteitsvolle fundering zo belangrijk. Er zijn verschillende opties voor een stevige fundering:

  • Betonvloer: een gewapende betonvloer met vorstrand en/of borstweringselement zorgen voor een goede verankering in de ondergrond.
  • Stelconplaten: een betonnen plaat met standaard afmetingen.
  • Chemische ankers: indien een bestaande fundering aanwezig is, worden stalen schroefbuizen ingeboord in de oude fundering.
  • Kleine plaatselijke funderingsblokken: in het geval van een ontbrekende fundering, kan Frisomat ook kleine plaatselijke funderingsblokken voorzien. Omdat we gebruik maken van koudgevormde stalen profielen kunnen we het spantgewicht optimaliseren wat ervoor zorgt dat de fundering minder zwaar kan zijn. Dit maakt de fundering tevens een stuk goedkoper. Een groot voordeel dus!

  Ook een goede sondering is uitermate belangrijk voor het waarborgen van de ballast van de vloer. Indien nodig leveren wij gegevens aan om zo de optimale fundering voor uw loods te bekomen. Denk daarbij aan:

  • een berekening van de reactiekrachten voor het funderingsontwerp
  • een ontwerpnota van de verankering aan de onderliggende fundering
  • een sondering met een funderingsadvies

  De wanden en het dak van uw loods

  Voor de wanden en het dak van een stalen loods zijn er verschillende opties. Zo kunnen wanden horizontaal of verticaal geplaatst worden en kunt u kiezen uit sandwichpanelen of casetten. Deze laatste zijn arbeidsintensiever om te plaatsen dan de sandwichpanelen, maar zijn nadien gemakkelijker te vervangen.

  Ook de kwaliteit van de isolatie van wanden en dak mag u niet onderschatten. Wij leveren materiaal in verschillende diktes en bestaande uit diverse soorten isolatie, zoals bijvoorbeeld PIR, PUR, MW, EPS. Werkt u in een koud gebouw? Dan raden wij steeds de plaatsing van een dampscherm aan.

  De integratie van ramen, deuren en poorten in de wanden van een loods gebeurt op een subtiele manier en zoals u deze wenst te plaatsen. Bij Frisomat kiest u ook zelf de hellingsgraad van uw dak. Er zijn opties tot lichtpanelen en verluchting, die volledig in het dak geïntegreerd kunnen worden.

  Toegangsmogelijkheden tot uw loods

  Naast de constructie, de wanden en het dak, is het ook belangrijk om vantevoren na te denken over de manier waarop u toegang wilt hebben tot uw loods. Afhankelijk van het gebruik van de loods kiest u uw deuren. In ons ruim aanbod vindt u onder andere schuifpoorten en automatische overhead deuren (sectionale poorten). Zo zorgen wij voor een gepaste toegangsmogelijkheid, perfect geïntegreerd in uw loods.

  Uiteraard bieden wij ook oplossingen voor loodsen die een grotere toegang nodig hebben. Onze XL en XXL poorten zijn daarvoor uitermate geschikt. Die zijn dan ook voornamelijk interessant voor vliegtuighangars. In sommige gevallen wordt zelfs gekozen om enkel een overkapping te plaatsen.

  Goed begonnen is het halve werk

  U bent van plan om een loods te bouwen? Dan is het noodzakelijk om de juiste voorbereidingen te treffen.

  1. Vergunning

  Eerst en vooral moet u over de nodige vergunningen beschikken om uw loods te mogen bouwen. Ieder gebouw dat permanent is, dient vergund te zijn. Onze adviseurs kunnen u exact adviseren over de benodigde vergunningen.

  3. Maak uw terrein bouwrijp

  Wanneer de vergunning voor het bouwen van uw loods in orde is, is de volgende stap het bouwrijp maken van uw terrein. De ondergrond waarop de loods gebouwd wordt heeft een goede fundering nodig. Bovendien moet ook de monteurs hun werk naar behoren kunnen uitvoeren. Zo is er een maximaal niveauverschil van het terrein dat u niet mag overschrijden. Oneffenheden die groter zijn dan 10 cm zorgen voor aanzienlijk wat moeilijkheden, en dient u te vermijden.

  Bovendien moet u ook de benodigde meters rondom het gebouw voorzien voor het materiaal van de monteurs en montageploegen. Denk aan de kraan- en vrachtwagens die op uw werf zullen staan. En daarnaast dient u ook een aantal werfvoorbereidingen in orde te brengen. Naast elektriciteit is een wc voor de werknemers verplicht. Daar moet u zelf voor zorgen.

  2. Bouwaanvraag

  Voordat gestart kan worden met de realisatie van u nieuwe loods, zijn er diverse werkzaamheden die gedaan moeten worden voor het verkrijgen van de omgevingsvergunning. Frisomat draagt zorg voor deze werkzaamheden en dient de aanvraag in via het omgevingsloket.

  4. Bouw van de loods

  Uw vergunning is in orde en uw terrein is bouwklaar? Dan kunnen we overgaan tot het bouwen van uw loods. Bij Frisomat is het hele bouwproces gericht op kwaliteit en snelheid. Wij hanteren een “mecano”-systeem. Zo bouwen wij uw loods in een recordtijd.

  Daarom kiest u voor Frisomat

  Een stalen loods laten bouwen door Frisomat is kiezen voor een topkwaliteit loods én een lange levensduur. Samen gaan we kostenefficiënt te werk om voor u de ideale loods te realiseren. Hier leest u alvast welke factoren een rol spelen bij de prijs van uw stalen loods.

  Frisomat gebruikt 30 procent minder staal bij het bouwen van uw loods, wat niet zonder gevolgen is voor het transport en de montage. Toch blijven de loodsen van Frisomat robuust en duurzaam. En met onze strakke timing zorgen wij ervoor dat u zowel tijd als geld bespaart.

  Bent u geïnteresseerd in het bouwen van een loods, of heeft u vragen? Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder. Met onze expertise, kunt u zonder zorgen uw project aan ons overdragen.

  By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

  The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

  Close