oktober 03 2018 0Comment
Frisomat bouwde een opslag- en kantoorruimte voor de firma Hydrofugex, in La Loyère (71) in West-Frankrijk.

Opslag- en kantoorruimte voor Hydrofugex

Frisomat bouwde een opslag- en kantoorruimte voor de firma Hydrofugex, in La Loyère (71) in West-Frankrijk.

Hydrofugex is gespecialiseerd in de renovatie, reiniging en behandeling van daken en gevels voor particuliere woningen.

Het bedrijf beschikte over een bestaand gebouw dat evenwel gelegen was langsheen een snelweg in aanbouw. Het bedrijf was daarom op zoek naar een nieuwe vestiging om zijn activiteit onder te brengen. Deze klant leerde Frisomat kennen de bouwheer Valvert, voor wie Frisomat al eerder een opslaghal realiseerde in Clermont-Ferrand.

Het nieuwe bedrijfsgebouw van Hydrofugex is 19 m breed, 31 m lang en 5 m hoog onder dakgoot, met een totale oppervlakte van 590 m². De structuur van de loods is in twee delen verdeeld: een opslagruimte en een kantoorruimte. Het bedrijf had namelijk nood aan een opslagruimte voor het onderbrengen van zijn uitrusting, waaronder vrachtwagens, hogedrukreinigers en waterafstotende producten. Het kantoorgedeelte heeft een oppervlakte van 60 m² met tussenverdieping.

Het hele gebouw werd geïsoleerd door middel van sandwichpanelen (die bestaan uit een isolatie die tussen twee staaldikten wordt geplaatst). De dikte van de panelen werd bestudeerd in functie van de  behoeften van de klant. Op 3 weken tijd was het nieuwe gebouw gemonteerd.

frisomatadmin