Opslagloods voor bulk

Sibelco is een internationaal bedrijf dat materiaaloplossingen aanbiedt. Frisomat bouwde eerder al opslagloodsen (zowel in België als in Nederland), en ook nu deed Sibelco opnieuw beroep op ons vakmanschap. Wij spraken met Gerard Mutsaers, operation manager van Sibelco in Nederland.

PROJECTGEGEVENS

Bouwoplossing:
Klant: Sibelco
Locatie: Geertruidenberg
Oppervlakte: 2700 m²

WIE IS SIBELCO

Kunt u kort vertellen wat de core business van uw bedrijf is en wat u beschouwt als de grootste uitdagingen?

Sibelco is een internationaal actief bedrijf, verspreid over meer dan 40 landen, dat materiaaloplossingen aanbiedt. Wij zijn voornamelijk gespecialiseerd in zand (in België leveren wij grondstoffen aan voor ongeveer een kwart van de glasindustrie), maar ook voor minerale toepassingen en grondstoffen kan u bij ons terecht. Denk daarbij aan groomertsen, ijzerertsen, wollastoniet, bariet enzovoort.

Mijnbouw is onze core business, en de grondstoffen die we ontginnen hebben een hele brede waaier aan toepassingen. De grondstoffen die wij aanleveren dragen bij tot het maken en het kleuren van glas, keramische kookplaten, voor de verfindustrie, kunstindustrie, sanitaire oplossingen enzovoort. Bij de bouw van bijvoorbeeld een huis of de productie van een auto, vindt u in alle stappen van het proces onze grondstoffen terug.

INITIËLE BEHOEFTE

Wat was de initiële behoefte binnen uw organisatie om samen met Frisomat een magazijn te bouwen?

De loodsen die Frisomat voor ons realiseerde, hebben als voornaamste functie de opslag van bulk. In Frisomat vonden we de ideale partner om op een zo praktisch mogelijke manier onze grondstoffen op te slaan. Zo bedachten we samen een manier om het bulk op te slagen tegen de wanden.

Aangezien ons bedrijf steeds blijft groeien, hebben we ook voortdurend meer opslagplaats nodig. De keuze was snel gemaakt: we zouden opnieuw beroep doen op de diensten van Frisomat.

REQUIREMENTS

Welke zaken waren voor u van cruciaal belang bij het realiseren van deze opslagloods om nu en in de toekomst optimaal te kunnen werken?

Voor ons is het heel belangrijk dat de loodsenbouwer met ons meedenkt in ons verhaal en aantoont dat flexibiliteit geen probleem is. Maar ook daadwerkelijk afspraken nakomen en betrouwbaar zijn, zijn belangrijke eigenschappen. En in dat plaatje paste Frisomat perfect voor ons.

Sibelco opslagloods binnenkant

EXPERTISE

Wij zijn een samenwerking aangegaan voor het bouwen van uw magazijn en doel was om samen tot een optimaal resultaat te komen, maar hoe bent u bij Frisomat terecht gekomen en waarom heeft u uiteindelijk voor onze expertise gekozen?

Onze oude loodsen moesten zo’n 20 jaar geleden vervangen worden. Daarvoor zochten we een loodsenbouwer die ook kon instaan voor het onderhoud van de loodsen. Zo hoopten we de levensduur van onze loodsen aanzienlijk te verlengen.

Na een zoektocht kwamen we meteen bij Frisomat terecht.

Een aantal jaren geleden zaten wij rond de tafel met Frisomat en een bouwmaatschappij. We waren op zoek naar een efficiëntere manier om grondstoffen op te slaan. Samen met hen kwamen we toen tot de perfecte oplossing: een loods met keerwanden. De wanden zijn dan meteen een vorm van opslag. We hebben dit concept samen ontwikkeld. Het is een nieuwe manier van bouwen die we tot vandaag hanteren.

Dat Frisomat echt meedenkt met de klant en oplossingen biedt, heeft hen voor ons onderscheiden van andere concurrenten. Je hoort zelden ‘nee’, en als het toch ‘nee’ is, geven ze duidelijk advies voor een alternatief.

Ondertussen hebben we al 20 jaar lang een werkrelatie met Frisomat, en we zijn een heel tevreden klant!

Hoe heeft u het proces van de bouw van het magazijn ervaren? 

Tijdens het bouwen van de loodsen, werden we steeds actief betrokken. Zo hadden we regelmatig vergaderingen met zowel onze projectingenieurs als de werknemers van Frisomat. Er waren bouwvergaderingen, voortgangsvergaderingen… Een goede projectmatige aanpak dus!

Maar ook technisch gezien blinkt Frisomat uit. De optekening en de levering van materialen zijn steeds goed georganiseerd.

Het menselijke aspect is ook iets waar rekening mee moet worden gehouden bij het bouwen van een loods. Er moet voldoende capaciteit zijn van monteurs, zodat de bouw tijdig kan aanvangen, en volgens plan wordt afgewerkt. Ook hierop was Frisomat goed voorzien.

Sibelco opslagloods

VANDAAG DE DAG

Op welke manier gebruikt u het magazijn vandaag de dag binnen uw organisatie en voldoet dat een uw initiële doelstelling?

Onze loodsen worden nog steeds voor opslag gebruikt, wat ook initieel de bedoeling was. Logisch, aangezien dat onze core business is.

“Voor mij is Frisomat meer dan alleen een loodsenbouwer. Frisomat is een partner, die in het gehele proces met ons meedenkt.”

ADVIES

Welke adviezen zou u toekomstige organisaties die een loods willen bouwen willen meegeven?

Ik zou andere organisaties steeds adviseren om bij Frisomat te gaan. Veel bedrijven zijn heel statisch en wijken niet af van hun concept. Frisomat daarentegen is een hele flexibele organisatie, die u bijstaat met raad en daad binnen hun waaier aan oplossingsgerichte concepten.

Zoekt u een loods van topkwaliteit?