Opslagloods voor scheepsmateriaal

Marine Equipment Services verkoopt en verhuurt scheepsmateriaal. Om dit scheepsmateriaal te kunnen stockeren deed Marine Equipment Services in 2017 een beroep op Frisomat. Wij spraken met Jacques van Mill, eigenaar van Marine Equipment Services en vroegen hem naar de verwezenlijking van dit project en de samenwerking met Frisomat.

PROJECTGEGEVENS

Bouwoplossing:
Klant: Marine Equipment Services b.v.
Locatie: Werkendam, Nederland
Oppervlakte: 800 m²

WIE IS MARINE EQUIPMENT SERVICES

Kunt u kort vertellen wat de core business van uw bedrijf is en wat u beschouwt als de grootste uitdagingen?

Wij zijn voorraadhoudend toeleverancier voor de bagger- & offshore- waterwerken. Wij doen uitsluitend Deck Mooring/Deck Fitting leveringen, dat wil zeggen alles voor het afmeren van een schip en kadewerkzaamheden. Onze grootste uitdaging is een gerespecteerde toeleverancier te zijn.

INITIËLE BEHOEFTE

Wat was de initiële behoefte binnen uw organisatie om samen met Frisomat een opslagloods te bouwen?

Voorheen hebben wij lang een pand gehuurd op een scheepswerfterrein. Omdat de huurbaas dit voor andere doeleinden wilde gaan gebruiken, waren wij genoodzaakt om te verhuizen. Door de grote hoeveelheid goederen die we tegenwoordig op voorraad hebben, is toen besloten om te investeren in een eigen terrein. Veel van onze goederen worden idealiter binnen opgeslagen (om roest te voorkomen) en daardoor hebben we ook ineens de investering gedaan om een goede opslagloods te bouwen.

REQUIREMENTS

Opslagloods Marine Equipment scheepsmateriaal detail

Welke zaken waren voor u van cruciaal belang bij het realiseren van deze opslagloods om nu en in de toekomst optimaal te kunnen werken?

Op lange termijn is het essentieel dat we droge opslag hebben. Dat voorkomt corrosie en zorgt ervoor dat onze materialen na verhuur weer sneller gereed zijn voor de volgende klus. Daarnaast zijn onze goederen zwaar, het gemiddelde gewicht per pallet is 1000 kilo. Om die veilig en vlot te kunnen vervoeren gebeurt alles met een heftruck.

De loods moest dus voor de opslag dicht zijn, maar aan één zijde een grote loodsdeur hebben, zodat we onze goederen makkelijk kunnen vervoeren.
Zoals de loods op dit moment is, is deze ideaal voor onze werkzaamheden.

EXPERTISE

Wij zijn een samenwerking aangegaan voor het bouwen van uw opslagloods en doel was om samen tot een optimaal resultaat te komen, maar hoe bent u bij Frisomat terecht gekomen en waarom heeft u uiteindelijk voor onze expertise gekozen?

Ik heb Frisomat leren kennen via een gezamenlijke zakenpartner. Deze was bouwcoördinator en had goede ervaringen met Frisomat. Vandaar hebben we niet verder gekeken en ineens die keuze gemaakt.

Hoe heeft u het proces van de bouw van de opslagloods ervaren? 

De bouw van de opslagloods was niet complex en is bijzonder voorspoedig verlopen. Na twee bouwvergaderingen is men aan de slag gegaan. We hebben geen grote obstakels gekend tijdens het project en het eindresultaat is heel keurig.

Marine Equipment opslagloods voor hun scheepsmateriaal buitenkant

VANDAAG DE DAG

Op welke manier gebruikt u de loods vandaag de dag binnen uw organisatie en voldoet dat een uw initiële doelstelling?

Zoals we initieel bedacht hadden hoe we onze werkwijze gingen vormgeven, is ook zeer werkbaar gebleken. Waar we vroeger geen droge opslag hadden, hebben we die nu wel.

Het bezitten van een eigen loods biedt ook commercieel gezien meer mogelijkheden. We hebben een eigen voordeur, hek, belettering en onze goederen liggen er netjes bij. Daardoor kunnen we (potentiële) klanten nu ook makkelijker uitnodigen in ons magazijn. We krijgen regelmatig de opmerking dat we een ‘mooie’ loods hebben, met een goede, professionele uitstraling.

NIEUWE UITDAGINGEN

Zijn er nieuwe uitdagingen die spelen en waarvoor u opnieuw een beroep zou doen op Frisomat?

Op dit moment spelen er voor ons geen nieuwe uitdagingen, maar ik zal zeker gebruik maken van de diensten van Frisomat als er zich een vervolgproject aandient.

“Het bezitten van een eigen opslagloods biedt ook commercieel gezien meer mogelijkheden.”

ADVIES

Welke adviezen zou u toekomstige organisaties die een loods willen bouwen willen meegeven?

Ik denk dat een goede afstemming met alle verschillende partijen het werk eenvoudig maakt. Zo heeft bij ons Vlaardingen vloertechniek de vloerconstructie gedaan en door goede afstemming met Frisomat is dit vlot verlopen. Zorg er dus voor dat je alle partijen aan één tafel krijgt om de werkzaamheden optimaal op elkaar af te stemmen.

Zoekt u een opslagloods van topkwaliteit?