Sporthal voor muziek en sport

De Belte werd opgericht op 13 november 2012 door Herman Strijtveen, Anton ten Have en Riet ten Have. Het is een stichting voor sport & cultuur in Nieuw Heeten. Onlangs zagen ze de noodzaak van een sporthal, die Frisomat voor hen bouwde. We hadden een gesprek met Herman Strijtveen waarin we vroegen naar hoe hij het bouwproces en de diensten van Frisomat ervaarde.

PROJECTGEGEVENS

Bouwoplossing:
Klant: De Belte
Locatie: Nieuw Heeten
Oppervlakte: 1215 m²

WIE IS DE BELTE

Kunt u kort vertellen wat de core business van uw bedrijf is en wat u beschouwt als de grootste uitdagingen?

De Stichting Sport & Cultuur Nieuw Heeten, ook wel De Belte genoemd, biedt accommodatie voor sport-, welzijn- en cultuuractiviteiten. Iedereen kan de locatie huren voor dergelijke evenementen. Bij De Belte komen alle activiteiten samen, in het hartje van Nieuw Heeten. Bovendien organiseren we ook zelf culturele evenementen.

INITIËLE BEHOEFTE

Wat was de initiële behoefte binnen uw organisatie om samen met Frisomat een sporthal te bouwen?

De Belte organiseert al jaar en dag culturele evenementen, waaronder ook sportactiviteiten. Voor binnensport deden we voordien steeds een beroep op sporthallen in de omliggende dorpen, maar dat werd ons te veel gedoe en gereis. Daarom beslisten we vier jaar geleden om een sporthal aan onze vestiging bij te bouwen.

REQUIREMENTS

Welke zaken waren voor u van cruciaal belang bij het realiseren van deze sporthal om die nu en in de toekomst optimaal te kunnen gebruiken?

De Belte staat voor multifunctionaliteit, en dat wilden we ook in onze nieuwe sporthal verwerken. Verweven aan het bestaand gebouw, wilden we dan ook een multifunctionele sporthal, zowel voor sportactiviteiten als muziekevenementen.

Voor ons was het uiteraard van groot belang dat de akoestiek in de hal ideaal is voor muziekoptredens. En dat is niet zo evident in een sporthal. Frisomat heeft ons hierin uitstekend bijgestaan. Zo hadden we twee weken geleden ons eerste muziekevenement dat perfect verliep en geweldig goed klonk.

Ook een degelijke isolatie mocht niet ontbreken, om de warmte in de zomer en de koude in de winter, buiten te houden.

Ten slotte was ook de prijs niet onbelangrijk. Redelijk low-budget was de boodschap, anders was het voor ons niet mogelijk om een sporthal bij te bouwen.

EXPERTISE

Wij zijn een samenwerking aangegaan voor het bouwen van uw sporthal en doel was om samen tot een optimaal resultaat te komen, maar hoe bent u bij Frisomat terecht gekomen en waarom heeft u uiteindelijk voor onze expertise gekozen?

Toen we met het idee kwamen om een sporthal te bouwen, dachten we eerst aan een traditionele hal. Al snel realiseerden we ons dat dat buiten ons budget viel. Daarom gingen we op zoek naar een ander alternatief.

Het idee om een stalen sporthal te laten bouwen, kwam er al snel. Na een korte zoektocht op internet, stak Frisomat met kop en schouders boven de anderen uit. Op de eerste afspraak vertelden wij het verhaal van De Belte, en de bedoeling die we voor ogen hadden.

Frisomat heeft dan samen met ons het concept volledig verder uitgewerkt. Hun medewerking en meedenken hebben we dan ook enorm op prijs gesteld. Bovendien zat de prijs-prestatieverhouding helemaal goed. We zijn dan ook uitermate tevreden met het resultaat en de diensten van Frisomat.

Hoe heeft u het proces van de bouw van de sporthal ervaren? 

Aangezien we kozen om de sporthal aan het bestaande gebouw te bouwen, om zo tot één geheel te komen, ondervonden wij bij de start enige vertraging. We moesten voor de vergunning en constructieberekening namelijk aan een aantal extra zaken voldoen. Dit vergde in het begin meer tijd.

Toen dit eenmaal in orde was, ging het bouwproces in stijgende lijn. Op een acceptabele termijn konden we dan ook volop genieten van onze spiksplinternieuwe sporthal.

VANDAAG DE DAG

Op welke manier gebruikt u de sporthal vandaag de dag binnen uw organisatie en voldoet dat een uw initiële doelstelling?

We gebruiken de hal nog steeds zoals we initieel in gedachten hadden. Het was van het begin af aan ons plan om zowel sport- als muziekactiviteiten in de sporthal te organiseren, en dat is nog steeds het geval.

“Frisomat denkt heel sterk mee met de klant en houdt rekening met specifieke eisen. Zo leveren ze een goed product, dat volledig aan de wensen van de klant voldoet.”

ADVIES

Welke adviezen zou u toekomstige organisaties die een sporthal willen bouwen willen meegeven?

Specifiek voor een aanbouw, moet u rekening houden met een aantal extra zaken die in orde moeten worden gebracht voordat u kunt starten met de bouw van de loods. Reken dat bij de tijd die u voorziet voor het project, anders kan u in tijdnood komen. Denk ook goed na over de akoestiek van de hal, zo heeft u meteen een multifunctionele sporthal, waar ook evenementen met geluid of muziek georganiseerd kunnen worden.

Zoekt u een sporthal van topkwaliteit?