april 18 2017 0Comment
recyclagecentra opslag verwerking

Tilburg weer wat groener door Frisomat recycling hal

Het Brabantse Afval Team (BAT) zorgt in en rond Tilburg voor de ophaling en verwerking van afval. Zij zorgen ervoor dat maar liefst 80.000 huishoudens, bedrijven, scholen, horeca en omliggende gemeenten van een duurzame en milieuverantwoorde leefomgeving genieten.

Waar vroeger de afvalwagens naar verschillende locaties moesten rijden, is er nu voor hen maar één adres. Aan het gemeenschappelijk containerpark bouwde Frisomat een recyclagecentra voor opslag en recycling van papier, plastiek, …

Recycling hal

De industriële hal werd gebouwd op een 5 meter hoge muur bestaande uit megablokken (Legioblock®). Naast een goede fundering voor de stalen hal hebben de betonblokken nog een andere functie. Nadat vrachtwagens het afval dumpen, kunnen bulldozers het weg schrapen door de betonblokken als stootmuur te gebruiken. Drie grote openingen in de kopwand van de recycling hal garanderen een snelle doorgang voor aan- en afrijdende vrachtwagens.

Om optimale werkomstandigheden te creëren, voorzag Frisomat zowel in de wanden, nok  als het dak een eenvoudig maar doeltreffend ventilatiesysteem. Zo blijven onaangename geuren zo min mogelijk in de hal hangen.

Ook geïnteresseerd in een duurzame oplossing van Frisomat? Onze industriële gebouwen kunnen alle toepassingen aan. Neem contact met ons op voor uw project!

info_x338q5v6